A 21. század találmánya: környezetbarát, tisztítható vászonkép

vászonkép

Ma már egyre több ember számára fontos az, hogy óvja a bolygónkat, így a gyártók is kénytelenek voltak alkalmazkodni ezekhez a társadalmi igényekhez. Ki gondolta volna például néhány évtizeddel ezelőtt, hogy lemosható és egyben környezetbarát vászonképeket szerezhetünk majd be?

A következő cikkben most megtudhatjuk, hogyan készülnek ezek a briliáns termékek.

A környezetbarát vászonképek tényleg szebbek?

A vászonképekről már biztosan mindenki hallott, azonban nem mernénk megesküdni arra, hogy ennek környezetbarát változatai szintén ennyire ismertek. A Vászonkép Szalon weboldalának kínálatában azonban még ilyen csodás alkotásokkal is találkozhatunk. De mi a különbség a sima és a környezetbarát vászonképek között?

Egy környezetkímélő produktum felülete szuperélénk lesz, ami nem nagy hátrány, tekintve, hogy mi is ilyen vászonfotót látnánk szívesen a falakon. Az élénk és éles képminőség mellett a strapabíró szerkezet sem utolsó, habár ezt valamennyi gyártónak biztosítania kell.

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy még le is moshatod vizes ronggyal? Ezek az újítások csak még vonzóbbá teszik kedvenc lakásdekorációs tárgyainkat a szemünkben, de talán közelítsük meg a témát technológiai oldalról is.

Hogyan készülnek el az ilyen termékek?

Kezdetnek kiemelhető az Epson Eco-Solvent és HP Latex technológia, ami persze nem az egyedüli ilyen módszer, ám a működési elv valamennyi esetben hasonló. Két nyomtató is a segítségünkre lehet, az Epson SC S80610 típusú és a HP Latex.

A környezetbarát vászonképeket tehát az ún. plotternyomtató segítségével készítik. A vászont egy tekercsre tekerik fel és egy nyomtatófej dolgozik jobbra-balra, így viszi fel a színeket az anyagra. Maximum abban lehet eltérés, hogy mi módon fixálódik a festék.

Ami mindent visz azonban; a végeredmény. Egy rendkívül vegyszermentes technológiáról beszélünk, de az is fontos szempont, hogy mennyire antiallergén.

A latex tehát pontosan 6 színnel dolgozik, tintasugaras technológiával, viszont van egy csavar a dologban. Egy speciális réteg, optimalizáló anyag segít abban, hogy a vászonképek még tartósabbak, ellenállóbbak legyenek.

Egy környezetbarátabb életért

A környezetbarát technológia az élet oly sok területén kisegített már minket, miért ne mennénk ebbe az irányba a vászonképek világában is?

A vászonképek tervezése során használhatunk speciális effekteket, amelyekkel még inkább hangsúlyozhatjuk egy-egy fotó különleges megjelenését. A profi gyártóktól mindig kapunk egy előnézetet, hogy lássuk, milyen eredményre számíthatunk.

Remélem, hogy sikerült neked is meglátnod a szépséget a technológiában és segíthettünk egy lépéssel közelebb kerülni a tökéletes vászonkép ötletéhez. Vásárolj úgy, hogy közben óvod a Földet, a saját egészségedet, mindezt ugyanolyan minőség mellett!

Hirdetés (X)