8 alapvető vitorlás kellék

vitorlás kellékek

Mindannyian arra törekszünk, hogy vitorlázás során a vízen töltött idő a lehető legbiztonságosabb és legkényelmesebb legyen. Van néhány alapvető felszerelés, amelyet a hajón kell tartani ahhoz, hogy ezt meg is valósíthassuk. Most nyolc ilyen eszközről lesz szó.

Vitorlás kellékek

Mentőmellény

A mentőmellény elengedhetetlenül fontos. A legjobb típus kiválasztása több tényezőtől függ, például a hajó méretétől és az időjárási körülményektől. A mentőmellények gyakran kötelezőek, ha jachtversenyen vagy sétahajózáson vesz részt.

Vitorláskés

Egy jó vitorláskés szintén elengedhetetlen, hiszen sosem tudhatja, mikor jön jól. Van néhány nagyszerű vitorláskés. Érdemes összecsukhatót vásárolni.

Napszemüveg vitorlázáshoz

A biztonság másik kulcsfontosságú szempontja a nap elleni védelem. A napszemüveg vitorlázáshoz elengedhetetlen a fényes napokon, akárcsak a napkrém. Vitorlázás közben nehéz lehet menedéket találni, és a nap büntető hatással lehet a testére, ha nem tesz óvintézkedéseket.

Kalap, sapka

A vitorlás fejfedő egy másik alapvető felszerelés. A megfelelő kalap segíthet melegen tartani és megvédi Önt a naptól. A vitorlássisakok szintén javasoltak, hogy megvédjék a fejét az ütődésektől vagy ütésektől.

Cipő vitorlázáshoz

A hajókon trükkös a navigáció. Tele vannak kis, szűk helyekkel, sok szintváltozással és a fedélzeten kiálló dolgokkal. Íme néhány jellemző, amire szüksége van a biztonság és a lába kényelme érdekében.

  • Nem jelölő gumitalp (hogy elkerülje a fedélzet felkarcolását).
  • Zárt orrú cipőbetétek
  • Jó tapadás a talpon
  • Vízálló

Íme a javaslataink arra vonatkozóan, hogy milyen lábbeliket érdemes felvenni az utazás csomaglistájára.

Vízálló szandál vagy cipő. Szüksége lesz egy pár vízálló vagy vízálló zárt talpú szandálra vagy cipőre a fedélzeten való mozgáshoz. Ahogy fentebb említettük, győződjön meg róla, hogy ezeknek nem tapadós gumitalpa van.

Flip-flops. Ezek nagyszerűek a partra lépéshez, vagy egy esti szórakozáshoz egy alkalmi ruhával való párosításhoz. Igyekezzünk olyan flip-flopokat találni, amelyek még mindig jól tapadnak, és nem nyomvályúsak.

Kiváló minőségű hajókötelek

Természetesen a hajó alapfelszereléséhez szokott tartozni a kötélzet, ami nélkül nem is lehet használni a hajót. Szükség lehet tartalék kötelekre is és olyan kötelekre, amikkel egy-egy csomagot vagy dobozt rögzítünk.

A hajóskapitányok többféle csomót ismernek, mindegyiket más és más helyzetben kell használni. A csomók szakértői. Ez persze csak úgy működik, ha kiváló minőségű köteleket használunk hajózáshoz.

Élelmiszer

Az élelmiszer rövidebb utakra is fontos felszerelés. Nem lehet tudni, hogy mennyi időt kell a vízen tölteni egy-egy váratlan esemény miatt. Ha hosszabb időre megyünk, akkor pedig egyértelműen meg kell tervezni, hogy mit fogunk enni a hajón.

Alábbiakat érdemes betervezni:

  • Kávé és szűrők
  • Gabonaszelet
  • Rágcsálnivalók
  • Könnyebben emészthető húsok

A hajó orvosi csomagja

Az orvosi felszerelés minden vitorláshajó elengedhetetlen tartozéka. Legyen felosztva, és minden egyes rekesz egy adott sérülésosztályra legyen alkalmas. A készletnek a legénység számára is könnyen elérhetőnek kell lennie, és tartalmaznia kell a szokásos gyógyszereket, kötszereket és egy elsősegélycsomagot. Tartalmaznia kell naptejet, gyakori fájdalomcsillapítókat, csipeszt, kötszereket és még sok mást.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)